Brnabićeva sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta za Evropu i Centralu Aziju Martinom Šupom o daljem nastavku dobre saradnje, razmeni informacija i planovima u narednom petogodišnjem periodu. Posebna pažnja posvećena je pomoći te organizacije u pronalaženju nestalih osoba iz vremena sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

Ana Brnabić istakla je niz problema sa kojima se Srbija suočava u procesu traganja za nestalima na teritoriji bivše Jugoslavije, naglasivši da bi bila dragocena pomoć te međunarodne organizacije u razmeni informacija o nestalim licima.

Martin Šup je saglasan sa srpskom premijerkom da je neophodan nastavak već dobro uspostavljene saradnje, rekavši da obe strane rade izuzetno težak i važan posao.

Naveo je da u narednom periodu, nakon Beograda, planira da poseti i Prištinu, Zagreb i Sarajevo, istakavši da su porodice nestalih u čitavom regionu povezane u zajedničkoj patnji.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović, kao i specijalni izaslanik predsednika Republike za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom Veran Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се