ZZS traži da se provere diplome još četiri ministra

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović navodi da najmanje četiri aktuelna ministra imaju sumnjive diplome osnovnih studija sa "egzotičnih" fakulteta i pozvao je ministra prosvete Šarčevića da proveri validnost njihovih diploma.

Kako se navodi u saopštenju stranke Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović je tražio da se "detaljno provere" diplome sa osnovnih studija ministra policije Nebojše Stefanovića, ministra odbrane Aleksandra Vulina, ministra za rad Zorana Đorđevića i ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića.

Dodaje da je došlo vreme da javnost konačno sazna kada su ti ministri upisali fakultete, "koliko su godina studirali, koje su predmete polagali i koji profesori su se potpisali iza njihovih ocena i diploma".

"Ja pozivam pomenute ministre da pokažu fotografije iz amfiteatra ili sa svečane dodele diploma, svako ko je studirao ih čuva kao dragu uspomenu", naveo je Zelenović u saopštenju. 

Zelenović je ocenio da je utvrđivanje plagijata doktorata Siniše Malog "samo vrh ledenog brega".

"Utvrđivanje plagijata doktorata Siniše Malog samo je vrh ledenog brega. Cela Srbija zna da stotine državnih funkcionera imaju lažne diplome privatnih 'sega-mega' fakulteta i vreme je da se stvari isteraju na čistac, jer to ne samo da su krivična dela već ova masovna pojava dubinski razara sistem našeg obrazovanja", istakao je Zelenović.

Dodaje da obaveza svih funkcionera mora da bude dostavljanje podataka o obrazovanju.

"Budući Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije mora da obuhvati obavezu svih funkcionera da pored imovine i prihoda prijave i detaljne podatke o obrazovanju, a ne da se diplome kupuju kao na pijaci kada su nekome neophodne zbog imenovanja na neku državnu funkciju ili kada neko želi da prevari javnost ili institucije u pogledu kompetentnosti za obavljanje nekog posla",  zaključio je predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво