Mihajlovićeva i Vulin o Mektićevoj izjavi

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da su uvredljive izjave zvaničnika iz Bosne i Hercegovine povodom zdravstvenog stanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića loše za odnose u regionu. Aleksandar Vučin ocenjujue da je Vučić predsednik svih Srba, a Dragan Mektić prošlost.

Zorana Mihajlović poručila je da su uvredljive izjave ministra bezbednosti BiH u tehničkom mandatu Dragana Mektića, povodom zdravstvenog stanja predsednika Srbije, loše za odnose u regionu.

"Javne funkcije povlače sa sobom i veću odgovornost za izgovorenu javnu reč, i u izjavama nema mesta sujeti, ličnim netrpeljivostima i mržnji. Dokle god neko koristi i najmanji povod da u regionu poseje mržnju i udalji ljude, nema bolje budućnosti ni za Bošnjake, ni za Hrvate, ni za Srbe. Bolju budućnost možemo graditi samo na pristojnosti i razumevanju. Zato Srbija teži da uvek pokaže toleranciju i čini sve da se sačuva stabilnost regiona", kaže Mihajlovićeva.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarisao je uvrede koje je na račun predsednika  Vučića izneo Mektić, ocenjujući da je Vučić predsednik svih Srba, a Mektić prošlost. 

"Kako je Mektić ostao bez vlasti tako je ostao i bez živaca. Srpski ministar koji je hteo da pusti policiju između Srpske i Srbije bio je san Bošnjaka, ali i noćna mora Srba. Vučić je predsednik svih Srba a Mektić prošlost. Mektiću su birači u Republici Srpskoj rekli, idi, fino je bez tebe", saopštio je Vulin. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво