U Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo"

Humanitarac Arno Gujon je objavio da je u Francuskoj izdat istorijski stip, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu.

U Francuskoj je objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo", čije je štampanje podržala "Solidarnost za Kosovo", naveo je osnivač te humanitarne organizacije Arno Gujon.

Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na KiM, neposredno pre pogroma Srba 2004. godine.

"Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu", napisao je Gujon.

Humanitarac je istakao da se "Dobrodošli na Kosovo" odmah pri objavljivanju našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj.

Gujon je čestitao ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара