Suzana Vasiljević: Predsednik je dva dana bio na aparatima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proveo je dva dana na aparatima na VMA, ali se danas oseća malo bolje, izjavila je savetnica predsednika za medije Suzana Vasiljević i dodala da je veći deo javnosti u Srbiji, ali i u svetu, od Emanuela Makrona i Angele Merkel, pokazao zabrinutost za predsednika Vučića.

Suzana Vasiljević je, govoreći o zdravstvenom stanju Aleksandra Vučića, koji je u petak primljen na VMA, istakla da se nada da ćemo prevazići "ovu, skoro pa tragediju".

Predsednik je bio toliko loše da je sam tražio da ga odvedu, a on je čovek koji ne priznaje nikakve simptome bolesti, rekla je Vasiljevićeva i dodala da je ceo predsednikov tim mnoge njegove temperature preživeo "na nogama sa njim".

"Trčali smo sa njim po belom svetu u najgorim stanjima, ali je i sam shvatio u ovom slučaju da nešto nije u redu", rekla je Vasiljevićeva i dodala da je veoma težak vikend za nama.

Vasiljevićeva je navela i da su jutros stigli rezultati analiza i izrazila uverenje da će nakon ovoga predsednik početi da sluša ljude koji brinu o njegovom zdravlju.

Suzana Vasiljević je govorila i o reakciji javnosti na predsednikovo lečenje i izrazila nadu da on nije video loše reakcije.

Dodala je da je i ona prestala da gleda te ružne komentare i upitala šta se desilo da je "društvo postalo jezivo".

"Ako niste za njega, neko ko podržava političku opciju Aleksandra Vučića i ovu vlast bar čoveka pustite na miru da bude bolestan", rekla je ona i izrazila zadovoljstvo što je ipak veći deo javnosti bio iskreno zabrinut.

"Veliki broj poruka od svetskih i regionalnih zvaničnika"

Predsednik je dobio veliki broj poruka od svetskih predsednika Makrona, Angele Merkel, premijera Albanije, Boruta Pahora, Dodika, navela je Vasiljevićeva.

Komentarisala i pisanja medija da je novinarsko pitanje uzrok zdravstvenih problema predsednika Vučića, a na podsećanje voditeljke na reči Jugoslava Ćosića da predsednik ne bi trebalo da se bavi tim poslom ako je osetljiv na novinarska pitanja, Suzana Vasiljević je odgovorila: 

"Gospodina Ćosića bi trebalo da bude sramota zbog takvih izjava, da li time prikriva afere ili pokušava da podigne rejting televiziji ili je preglasio značaj svojih novinara".

Istakla je da predsednik uvek odgovara na sva pitanja.

Poručila je novinaru Miodragu Sovilju da čovek može da bude nezavisan i dobar novinar i ako je pristojan, a sve ono što se videlo u petak od njega pokazuje da on to nije.

"Sovilj došao na konferenciju potpuno nepripremljeno i samo s namerom da isprovocira predsednika", rekla je Suzana Vasiljević u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 18. nov 2019, 07:51) - anonymous [neregistrovani]

Naravno da mu zelim dobro zdravlje

Ali Predsednice smanjite malo gas. Em ste predsednik,em ste i predsednik vlade i svaki ministar pojedinacno. Pa to nema coveka koji ce da izdrzi.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 07:35) - anonymous [neregistrovani]

mkjhygy

ima najtezi posao u toj drzavi. Nagradjen je skoro nicim koliko radi I daje svoj najvaznije - zdravlje.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 07:35) - Goran Sesiric [neregistrovani]

Srbija je uz Predsednika

Srbija je uz predsednika i zelimo mu dugo zdravlje. Da vodi racuna zaubuduce jer bez nejga sve je nista u ovoj zemlji samo napred predsednice.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 00:51) - Srećko [neregistrovani]

Živ bio predsedniče

Lepo je rekla gospođa. Predsednik bi trebao malo više da sluša ljude koji brinu o njemu i prave rodoljube i prijatelje, a malo manje ulizice i poltrone. Srećno predsedniče!

(nedelja, 17. nov 2019, 23:35) - Петрија [neregistrovani]

Свим срцем велика подршка...

Председниче, само напред, с Божијом помоћи!!!

(nedelja, 17. nov 2019, 22:56) - anonymous [neregistrovani]

VMA

Sve pohvale za ljude na VMA koji su vrhunski profesionalci.  Predsedniku želim brz oporavak i što pre da se vrati na redovne dužnosti i da se bori za svoju zemlju istim žarom kao i do sada.