Samoopredeljenje: Pre ćemo na nove izbore nego da prihvatimo uslove Srpske liste

Glauk Konjufca iz Pokreta Samoopredeljenje izjavio je da nije moguće da se vlast na Kosovu i Metohiji ponovo formira sa Srpskom listom.

Glauk Konjufca je rekao za Ljajmi da Srpska lista ima zagarantovana mesta Ustavom, ali da Ustav nigde ne kaže da vlada Kosova mora da im ispuni političke uslove.

"Ako poslanici koje izaberu kosovski Srbi prihvate državu Kosovo kao svoju državu, deluju u okviru kosovskih institucija, Samoopredeljenje će biti otvoreno za saradnju", rekao je Konjufca, a prenosi Kosovo onlajn.

Istakao je da će, ako se postave uslovi koji dolaze od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što vlada Aljbina Kurtija sigurno neće prihvatiti, Samoopredeljenje pre izabrati da opet ide na izbore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи