Vučić sa generalnim tužiocem Ruske Federacije

Saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti pravosuđa beleži uzlazni trend, rečeno je na sastanku predsednika Aleksandra Vučića i generalnog tužioca Ruske Federacije Jurija Čajke.

Aleksandar Vučić i Jurij Čajka konstatovali su da od 2012. godine saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti pravosuđa, zajedničkog delovanja organa gonjenja i dva ministarstva pravde beleži uzlazni trend, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo zbog nedavno zaključenih sporazuma između Srbije i Rusije, kao i Republičkog javnog tužilaštva Srbije i ruskog Generalnog tužilaštva, koji će omogućiti razmenu stručnih iskustava i usavršavanje nosilaca javnotužilačke funkcije.

Generalni tužilac Čajka čestitao je predsedniku Vučiću na uspesima koje je Srbija do sada postigla i podržao njegove napore u sprovođenju reformi u svim oblastima.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 15. nov 2019, 22:57) - Olja [neregistrovani]

Iskustvo

Zajednički rad dva ministarstva pokazuje dobra rezultate.

(petak, 15. nov 2019, 20:27) - goca [neregistrovani]

i

Raduje me što saradnju sa Rusijom produbljujemo na svim nivoima i u svim oblastima, pa i kada je u pitanju pravosuđe. Od Rusije se može mnogo toga naučiti kada su u pitanju reforme pravosudnog sistema.

(petak, 15. nov 2019, 19:14) - Milica [neregistrovani]

Pravosudje

Dobar primer i unapredjene metode mozemo da naucimo i sledimo od prijateljski naklonjene Rusije.

(petak, 15. nov 2019, 17:19) - anonymous [neregistrovani]

mk

Važna je razmena iskustva na svakom polju naročito u oblasti pravosudja, mada mi sa Ruskom Federacijom imamo izuzetno dobre odnose u svim oblastima i na svim nivoima.