Šešelj upozorava da bi Priština mogla da traži ulazak u "mali Šengen"

Lider SRS-a Vojislav Šešelj je izrazio bojazan da bi u slučaju uvođenja "malog Šengena" počeo pritisak zapadnih zemalja i da bi u jednom trenutku albansko rukovodstvo u Prištini poslalo svoju delegaciju, koja bi imala isti status kao Srbija, Severna Makedonija i Albanija.

Vojislav Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije izjavio da je važno šta se dešava, kako je rekao, sa statusom takozvanog nezavisnog Kosova ukoliko albanski premijer Edi Rama odluči "da dovede i prištinsku delegaciju i uključi je u taj sporazum".

Šešelj je izrazio bojazan da bi u slučaju uvođenja "malog Šengena" počeo pritisak zapadnih zemalja i da bi u jednom trenutku albansko rukovodstvo u Prištini poslalo svoju delegaciju, koja bi imala isti status kao Srbija, Severna Makedonija i Albanija.

Šešelj je rekao da očekuje da mu predsednik Aleksandar Vučić "razjasni šta u tom slučaju".

Zatražio je od Vučića odgovor na pitanje šta je to što može da donese "mini Šengen", a ne može CEFTA sporazum i naveo da je u okviru tog sporazuma Kosovo bilo prisutno sa zvezdicom, odnosno kao teritorija kako je propisano Rezolucijom 1244.

Komentarišući optužbe u vezi sa prodajom oružja na račun oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Šešelj je napomenuo da je vrlo oprezan sa onim što dolazi od prozapadne opozicije.

Takođe, ne interesuju ga ni izjave Stefanovića, već insistira da se javnosti pruži objektivan i istinit odgovor na pitanje – da li je Krušik prodavao privatnim firmama oružje ispod cene, odnosno da li je prodavao oružje ispod cene po kojoj ga prodaje SDPR.

Upitan da li će sutra prisustvovati dijalogu vlasti i opozicije u Skupštini uz posredovanje Evropskog parlamenta, Šešelj je poručio da nema nameru da učestvuje gde god da posreduju stranci.

broj komentara 0 pošalji komentar