Dačić sa delegacijom parlamenta Češke

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas delegaciju Odbora za evropske poslove Poslaničkog doma Parlamenta Češke Republike, predvođenu predsednikom Odbora Ondrejom Benešikom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, u srdačnom i otvorenom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi izuzetno dobri, da ih karakteriše saradnja na svim poljima, kao i intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će uspešna saradnja u narednom periodu biti dodatno osnažena kako na političkom, tako i na ekonomskom planu.

"Ministar Dačić je istakao da cenimo kontinuiranu podršku Češke Republike procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji kako kroz zalaganje u okviru EU, tako i u okviru Višegradske grupe. Preneo je očekivanje da će Češka i ubuduće imati razumevanja za naše trajno opredeljenje za pronalaženje sveobuhvatnog, trajnog i održivog rešenja za pitanje KiM, kroz nastavak dijaloga sa Prištinom", dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Predsednik Odbora Ondrej Benešik je, kako navode iz Ministarstva spoljnih poslova, izrazivši zadovoljstvo zbog prijema na visokom nivou, preneo uveravanja da će Srbije u Češkoj i dalje imati pouzdanog partnera, posebno kada je u pitanju podrška daljim evropskim integracijama Srbije.

Benešik se složio sa ocenom da su bilateralni odnosi izvanredno dobri, uz konstataciju da ima još dosta prostora za njihovo unapređenje posebno u oblastima ekonomije, kulture i obrazovanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи