"Metla 2020": Stefanović mora da podnese ostavku

Pokret "Metla 2020" zahteva od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da zbog, kako navode, umešanosti u aferu "Krušik" podnese ostavku, a od javnog tužioca da preduzme krivičnio gonjenje povodom te afere.

"Iako do sada izneti podaci ukazuju da postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo, javni tužilac umesto da postupi po obavezi iz Zakonika o krivičnom postupku i preduzme krivično gonjenje, hapsi i zatvara osobu koja je na kriminal ukazala", navodi se u saopštenju "Metle 2020".

Pokret "Metla 2020" zahteva da direktor Vojnobezbednosne agencije i ministar odbrane objasne kako je, pod kojim okolnostima i ko kupovao oružje, minsko-eksplozivna i ubojna sredstva iz vojnih fabrika i pod kojim uslovima.

"Oni treba da kažu gde su, kada i kome ta sredstva prodavana, da li je Srbiji, njenoj namenskoj industriji i međunarodnim odnosima pričinjena šteta, u kom obimu i ko je za to odgovoran, kao i šta je VBA preduzela da to spreči i dokumentuje, a odgovorne procesuira. Kako je moguće da su podaci o tome dostupni stranim obaveštajnim službama i novinarima, a u Srbiji o tome niko ništa ne zna, naročito oni kojima je posao da o tome imaju saznanja", pitaju u pokretu "Metla 2020".

Afera "Krušik" je, navode, još jedan dramatičan dokaz pogubnih posledica uspostavljanja partokratskog režima u kojem su institucije u potpunosti razvlašćene i podređene vrhu partije na vlasti, a interesi partije postavljeni iznad javnog interesa, zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво