Dačić: Histerija o Vučiću u Zagrebu posledica antisrpske atmosfere

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivice Dačića kaže da histerija, koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na skupu EPP-a u Zagrebu, nije posledica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako naivno misle neki u svetu, pa i u Srbiji.

"To je posledica opšte antisrpske atmosfere, koja se u Hrvatskoj sistematski stvara negiranjem genocida u Drugom svetskom ratu, rehabilitacijom ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su vekovima tu živeli. Time se legitimizuje stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koji treba eliminisati", rekao je Dačić. 

Dačić je u izjavi za javnost ukazao da histerija u Hrvatskoj nije problem Vučića i Srbije, već je to, kako je rekao, problem Hrvatske, zemlje koja za koji mesec preuzima predsedavanje Evropskom unijom.

Upitao je kako će Hrvatska predsedavati Evropskom unijom kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP-a bez problema, kako će organizovati skup EU sa Zapadnim Balkanom, i druge regionalne skupove? 

"Zašto je to tako, trebalo bi da se zamisle. Srbija hoće i misli da treba da gledamo napred u budućnost, i da nam tragedije iz prošlosti budu pouke, a ne primeri za sledeće naraštaje", rekao je Dačić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи