Brnabić: Povlačenje priznanja pobeda politike Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova od strane Gane "ogroman uspeh i veliki rezultat politike kontinuiteta i orijentisanosti ka budućnosti".

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Gana povukla priznanje Kosova. Gana je šesnaesta zemlja koja je povukla priznanje Kosova.

"To je veliki uspeh politike koju vodimo poslednjih pet godina, kontinuirane, jasne politike, pune fleksibilnosti, tolerancije, da želimo da se orijentišemo ka budućnosti, da smo spremni da razgovaramo o rešavanju kosovskog problema. To sve više zemalja prepoznaje i želi da povlači priznanje dok traje dijalog, kako ne bi dale podršku jednoj strani", rekla je Brnabićeva u Berlinu.

Kazala je da je politika priznanja bila pogrešna politika koja je bila u skladu sa lošom politikom tadašnje Srbije.

"Sada imamo drugačiju, kontinuiranu i stabilnu politiku koja daje rezultate", podvukla je Brnabićeva.

Ukazala je da je Gana jedna od najvažnijih zemalja i strateških partnera u Africi, koja je izuzetno važna u međunarodnim okvirima i odnosima.

"Ovim Gana šalje signal svima širom sveta da razmisle kako se postavljaju prema ovom pitanju kada imate jednu stranu – Beograd, koji daje signale da je spreman na hrabre korake kako bi doprineo regionalnoj stabilnosti, stabilnosti Evrope, a samim tim i u svetu, i Prištine koja je protiv bilo kakvih razgovora, vodi politiku koja se bazira samo na barijerama, protekcionizmu, zatvaranju slobodnog protoka ljudi i robe, ne daje pozitivne poruke za budućnost pre svega svojim građanima", ukazala je Brnabićeva.

Ponovila je da je to velika pobeda politike Srbije i izrazila nadu da će se tako nastaviti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво