Novi protest "Jedan od pet miliona"

I ove subote održan je protest "Jedan od pet miliona". Građani i deo opozicije okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde se potpisivala peticija za oslobađanje Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz "Krušika".

Učesnici su se tokom protestne šetnje nakratko zadržali ispred Predsedništva i zgrade RTS-a gde su tri studentkinje pročitale 11 pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ta pitanja, kao i nalepnica "Bojkot", zalepljena su na vrata RTS-a.

U toku šetnje organizatori su delili papiriće učesnicima da napišu svoja pitanja za predsednika Srbije koja će mu, kaže, ostaviti ispred Predsedništva.

Skup je završen ispred Rektorata gde je student Momo Kovačević rekao da je to jedina institucija koja je zahvaljujući njihovoj blokadi "naprednom sistemu" rekla ne.

Dodao je da se "studenti spremaju za 22. novembar", kada se očekuje da Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu saopšti konačnu odluku o doktoratu ministra finansija. 

Prvi protest "Jedan od pet miliona" održan je 8. decembra prošle godine i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Upućeni su zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

broj komentara 0 pošalji komentar