Vučić sa šefom indijske diplomatije o odnosima dve zemlje

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije Subramanjamom Džaišankarom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Vučić je poručio da je zahvalan na principijelnom stavu Indije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

U saopštenju Vučićeve kancelarije za saradnju sa medijima navodi se da više od 70 kompanija iz Indije posluje u Srbiji, a postoji interes i mnogih drugih za investicije u Srbiji, naročito u oblasti poljoprivrede, IT industrije i turizma.

"Ukidanje viza za indijske državljane rezultiralo je značajnim povećanjem broja indijskih turista u Srbiji", istakao je predsednik Vučić.

Naglasio je da poseta indijskog šefa diplomatije ima poseban značaj imajući u vidu da je ovo prva poseta ministra spoljnih poslova Indije posle više od dve decenije i istakao da je Srbija ponosna na činjenicu da dve zemlje imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa.

Vučić je Džaišankaru čestitao 150. godišnjicu od rođenja Mahatme Gandija, jednog od najznačajnijih političkih lidera i mislilaca koji je značajno uticao na međunarodne odnose u novije vreme. Predsednik Vučić uputio je pozdrave i poziv predsedniku Vlade Republike Indije Narendri Modiju da poseti Srbiju.

Ministar Džaišankar istakao je da je dalji svestrani razvoj ekonomske saradnje, kroz unapređenje trgovinske razmene i investicione saradnje, jedan od prioriteta u odnosima dveju zemalja, zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar