Savez za Srbiju: Vučić suspendovao državu

Savez za Srbiju je saopštio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvanično suspendovao državu jer je ispred zgrade RTS-a "izveo plaćene kriminalne grupe i parapolicijske formacije".

U Savezu za Srbiju kažu da su studenti Beogradskog univerziteta akcijom "Pitajte Vučića ono što RTS neće", hteli da ukažu na potpunu neslobodu medija u Srbiji.

Navode i da je ta akcija u svim "medijima pod Vučićevom kontrolom" proglašena "ugrožavanjem bezbednosti predsednika", "najavom atentata" "pozivom na linč predsednika" i "nadolazećim fašizmom".

Savez za Srbiju je saopštio i da je Vučić na ulice Beograda izveo "plaćene kriminalne grupe i parapolicijske formacije" koje su formirale kordon sa svih strana zgrade RTS-a, i da su "odbili da pokažu službeno obeležje, sprečili građane da se slobodno kreću i medije da izveštavaju sa lica mesta".

Savez za Srbiju je naveo i da su oni "fizički napali i tukli okupljene građane".

"Ovaj čin predstavlja potpunu zamenu demokratije, države i institucija, silom, kriminalom i privatnim Vučićevim falangama", naveo je Savez.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи