Specijalna zaštitna oprema za brojanje glasova iz centralne Srbije

Kosovska centralna izborna komisija počela je verifikaciju glasačkih listića pristiglih iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u u izbornoj komisiji.

Osoblje uključeno u taj proces, zbog predostrožnosti, ima na sebi bele zaštitne kombinezone, mada nema prijava na alergiju kao pre desetak dana.

Prostorija u kojoj je oko 3.700 glasova iz centralne Srbije otvorena je u sredu u 9.30, a u njoj su predstavnici CIK-a i forenzičari.

"Najpre će se proveravati validnost svakog glasačkog listića. Hoćemo da znamo da li ga je poslala osoba registrovana kao glasač iz inostranstva. Brojaće se samo odobreni listići", kaže Valjmir Elezi iz CIK-a.

Pre deset dana obrada glasova iz centralne Srbije je prekinuta zbog prijave nekih od verifikatora da imaju simptome alergije i svraba.

Njih dvanaestoro je zbog sumnje da mogu da budu zatrovani zatražilo pomoć u Kliničkom centru u Prištini.

Analizom je utvrđeno da nisu zatrovani, te su nedavno otpušteni iz bolnice.

Uzorci koverata sa glasovima pristiglim iz centralne Srbije poslati su na analizu u inostranstvo.

Nema potvrde da li su rezultati analize gotovi.

Povodom prebrojavanja glasova pod maskama, direktor Kancelarije za KiM kaže da je to nečuvena manifestacija rasizma i šovinistička farsa koja bi, smatra, morala da naiđe na glasniju osudu u celoj međunarodnoj zajednici.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво