Đurić: Kurti patološki opsednut Srbijom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić naveo je u saopštenju za javnost da "Aljbin Kurti iz dana u dan pokazuje da je patološki opsednut Srbima i Srbijom" i da mu zbog toga preporučuje "da se hitno uputi na zdravstveni pregled, jer njegova nemogućnost da se suoči sa realnošću poprima opasne razmere".

Marko Đurić je rekao da su Kurtijeve poruke da je priznanje samoproglašenog Kosova jedini moguć kompromis sa Srbijom i da nije zaiteresovan za dijalog sa Beogradom "opasne halucinacije, koje udaraju u same temelje stabilnosti regiona", navodi se u saopštenju Marka Đurića.

Pominje se i saradnja Kurtija sa srpskim političarima na KiM Radom Trajković, Nenadom Rašićem i Slobodanom Petrovićem.

Kako piše u saopštenju, "lekar bi trebalo da mu prepiše da prestane da se druži sa njima, jer je očigledno umislio da su svi Srbi kao oni, i da se sa srpskim narodom može pregovarati podmićivanjem i razgovarati jezikom pretnji i ucena".

Đurić ističe da Kurtijev "bes može da prouzrokuje destabilizaciju regiona i probleme pre svega njegovom narodu".

"Njegovi lični patološki doživljaji politike su njegov privatni zdravstveni problem, dok god ta bolest ne postane i zvanični program privremene administracije u Prištini. Ukoliko se to dogodi, njegova mržnja i šovinizam i zvanično će postati albanski nacionalni program, a oni koji su na meti te mržnje biće prinuđeni da se brane", ukazuje Đurić.

Na kraju saopštenja, Đurić poziva sve koji imaju uticaja na to kako će izgledati buduća vladajuća većina u Prištini da ne dopuste da "opsesivan i zlonameran tip poput Kurtija dobije mogućnost da čitav region povede putem novih sukoba".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво