Vulin sa kineskim generalom Džangom

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa potpredsednikom Centralne vojne komisije NR Kine generalom Džangom Jousjijem na svečanom radnom ručku koji je priredio za članove srpske delegacije, saopšteno je iz Ministrstva odbrane.

General Džang Jousji je ministru Vulinu zahvalio na gostoljubivom dočeku i organizaciji posete kineske delegacije Srbiji koju je on predvodio, navedeno je u saopštenju.

Kineski general je naveo da je imao izuzetnu čast što se tokom posete Beogradu sastao sa predsednikom i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem kome je uputio srdačne pozdrave. Prijateljstvo Srbije i Kine ocenio je kao čvrsto i nepokolebljivo.

Tokom susreta, ministar Vulin i potpredsednik Centralne vojne komisije saglasili su se da je samo mesec dana nakon posete generala Džanga Beogradu primetan veliki napredak na polju bilateralne vojne saradnje koja je konkretizovana novim projektima i planovima koji će se realizovati u skorijoj budućnosti.

Prema oceni ministra Vulina i generala Džanga, vojno-tehnička saradnja se odvija planiranom dinamikom.

Potvrdili su da će sledeće godine Vojska Srbije i Narodnooslobodilačka armija Kine održati svoju prvu zajedničku vežbu, a saradnja će se razvijati i u oblasti vojne medicine, ABHO i sajber bezbednosti, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво