Vučić: Ne da ne gledamo Prištinu "vojnim dvogledom", već želimo dogovor

Predsednik Aleksandar Vučić Beograd ne samo da ne gleda "vojnim dvogledom" ka Tirani i Prištini, već želi razgovor i dogovor.

Vučić je tako reagovao na izjavu Aljbina Kurtija da mu dogovor sa Beogradom nije među prioritetima, i da bi Srbija trebalo da se suoči sa sopstvenom prošlošću, "umesto da na Kosovo i Albaniju gleda vojnim dvogledom".

"Kurti se mnogo druži sa Radom Trajković, pa bi da uređuje političku scenu u Beogradu. Nemam ništa protiv, znam još jednog koji je rekao da sam gotov do Svetog Nikole, prošle godine... Ramuš Haradinaj, ali je on izgleda pre mene završio", rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Vučić je istakao da je opsesivna želja mnogih albanskih političara da ga ne vide na vlasti, te podsetio da je Kurti još 2016. godine rekao da je najveća opasnost po nezavisno Kosovo –Aleksandar Vučić.

Na konstataciju da je Kurti rekao da takse na srpsku robu neće ukinuti dok Srbija ne dozvoli njihovoj robi slobodan izvoz, Vučić je istakao da ne zna šta Priština zapravo želi.

"Imate CEFTA sporazum, imate potpuno slobodan izvoz, iz vašeg ugla. Iz našeg ugla, to je trgovina sa centralnom Srbiju, ali svejedno. Ne znam na šta oni misle i šta žele", naveo je Vučić.

Ukazao je da bi trebalo sačekati da se formira vlada u Prištini.

"Taj cirkus oko njihovog formiranja vlade trajaće mnogo duže nego što su najavili u početku", zaključio je Vučić.

"Nadležni će utvrditi ko stoji iza paljenja Vesićev knjige"

Povodom paljenja knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, Vučić kaže da će nadležne institucije utvrditi da li iza toga stoje članovi SNS, kako, prema njegovim rečima, spinuje SZS, ili njihovi ljudi.

"Imamo fotografije tih ljudi na mestima gde niko iz SNS nije bio. Videćete i sami uskoro. Narod će još jednom da se uveri ko je govori istinu", tvrdi predsednik.

Vučić je prokomentarisao izjavu Boška Obradovića da nije tačno da su uhapšena tri lica koja su palila Vesićevu knjigu.

"On kaže da mi kažemo da su lica uhapšena, a mi to nikada nismo rekli...Ili da su privedena.. A moje pitanje je: kako on to zna? Ili su mu oni koji su to počinili javili da su još kod kuće i da sede mirno?", kaže Vučić.

Paljenje knjige, istakao je predsednik, nije neko bog zna kakvo krivično delo, ali je užasno s moralne tačke gledišta.

Prema njegovim rečima, javnost će biti obaveštena o svemu, kada policija ili drugi nadležni organi utvrde identitet apsolutno svih lica, koja su umešana u paljenje knjige.

Vučić je novinarima u Vranjskoj Banji rekao i da će iskoristiti sutrašnji sastanak sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede "Folksvagen" u Srbiju .

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво