Potvrda rezultata kosovskih izbora najranije početkom novembra

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu neće biti potvđeni pre početka novembra, izjavio je portparol Cemntralne izborne komisije Valjmir Eljezi.

U CIK-u veruju da će potvrđivanje rezultata biti u skladu sa vremenskim okvirom koji su poštovali i na prethodnim izborima.

Nakon izbora 2014. i 2017. godine, navodi list Zeri, CIK-u je bilo potrebno oko mesec dana da izađe sa konačnim rezultatima.

"U 2014. godini od dana glasanja do potvrđivanja konačnihrezultata prošlo je 27 dana, a u 2017. godini trebalo je dan duže. CIK čini sve da sezadrži u istom vremenskom roku", rekao je Eljezi.

Istovremeno, u Centru za brojanje i rezultate još se vrši ponovno brojanje glasačkih listića sa 530 biračkih mesta. Do danas su prebrojani glasovi sa nešto više od polovine glasačkih mesta.

Prema preliminarnim rezultatima, na iborima je najviše glasova birača dobio pokret "Samoopredeljenje", zatim Demokratski savez, Demokratska partija, koalicija Alijanse za budućnost i Socijaldemokratske partije, Srpska lista je peta, dok je koalicija Nisme i Alijanse novo Kosovo na ivci za prolazak cenzusa od pet odsto.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. okt 2019, 11:08) - anonymous [neregistrovani]

Razumno...

Sve je tu razumno. Štampanje novih listića, "pravilno" markiranje, zamena "pogrešnih" glasova za "pravilne"...ej bato, golema su to posla, ne ide sa danas na sutra...