Vučić sa Medvedevim: Zahvalnost za podršku Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski premijer Dimitrij Medvedev sastali su se u palati "Srbija". Na početku sastanka koji je bio otvoren za medije predsednik Srbije obratio se na ruskom jeziku i izrazio zadovoljstvo što je ruski premijer u poseti Beogradu na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja od fašizma.

Aleksandar Vučić je rekao da robna razmena raste i da je sve u redu što se tiče izgradnje gasovoda.

Što se tiče ostalih pitanja, kako je naveo, još je bolje.

"Veliko hvala Vama i hvala predsedniku Putinu za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu i nezavisnosti Srbije. Mi to izuzetno cenimo i još jednom dobrodošli u Srbiju", rekao je predsednik Vučić.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da su prethodno razgovarali u trenutku prikazivanja borbene tehnike i parade koje su izvele oružane snage.

"Želim da kažem da je to izgledalo zaista dostojno i odražava rast ekonomije Srbije i mogućnost da se poveća njena bezbednos. Čestitam Vam i tim povodom. Vodili smo pregovore i o ekonomiji. Za sada je sve dobro, robna razmena i investicije rastu. Ovaj značajan dan koji povezuje naše narode, došli smo da obeležimo sa dobrim rezultatima. Veliko Vam hvala na pozivu i gostoprimstvu, sve je u naboljem redu. Govorio sam u skupštini gde sam naišao na dobru atmosferu. Pozdravljam Vas i prenosim najbolje želje od predsednika Putina", rekao je Medvedev.

Vučić se zahvalio na srdačnim rečima i izrazio duboko saučešće povodom tragičnih događajima u Krasnojarskom kraju.

Tokom susreta biće potisano 11 sporazuma.  

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво