Vučić sa Medvedevim: Zahvalnost za podršku Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski premijer Dimitrij Medvedev sastali su se u palati "Srbija". Na početku sastanka koji je bio otvoren za medije predsednik Srbije obratio se na ruskom jeziku i izrazio zadovoljstvo što je ruski premijer u poseti Beogradu na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja od fašizma.

Aleksandar Vučić je rekao da robna razmena raste i da je sve u redu što se tiče izgradnje gasovoda.

Što se tiče ostalih pitanja, kako je naveo, još je bolje.

"Veliko hvala Vama i hvala predsedniku Putinu za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu i nezavisnosti Srbije. Mi to izuzetno cenimo i još jednom dobrodošli u Srbiju", rekao je predsednik Vučić.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da su prethodno razgovarali u trenutku prikazivanja borbene tehnike i parade koje su izvele oružane snage.

"Želim da kažem da je to izgledalo zaista dostojno i odražava rast ekonomije Srbije i mogućnost da se poveća njena bezbednos. Čestitam Vam i tim povodom. Vodili smo pregovore i o ekonomiji. Za sada je sve dobro, robna razmena i investicije rastu. Ovaj značajan dan koji povezuje naše narode, došli smo da obeležimo sa dobrim rezultatima. Veliko Vam hvala na pozivu i gostoprimstvu, sve je u naboljem redu. Govorio sam u skupštini gde sam naišao na dobru atmosferu. Pozdravljam Vas i prenosim najbolje želje od predsednika Putina", rekao je Medvedev.

Vučić se zahvalio na srdačnim rečima i izrazio duboko saučešće povodom tragičnih događajima u Krasnojarskom kraju.

Tokom susreta biće potisano 11 sporazuma.  

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 19. okt 2019, 21:50) - Jana [neregistrovani]

Medvedev

Pruzena ruka Rusije mnogo znaci Srbiji, to smo i pokazali danas velicanstvenim docekom Medvedeva.

(subota, 19. okt 2019, 20:31) - OM [neregistrovani]

Komentar

Kao što su Srbi i Rusi bili saborci tokom svetskih ratova, tako i ta i bilo koja druga podrška neprekidno traje i dan danas.

(subota, 19. okt 2019, 20:09) - Peka [neregistrovani]

Bravo

Zahvalni smo Medvedevu na svemu sto cini za nas narod!

(subota, 19. okt 2019, 19:09) - anonymous [neregistrovani]

Prilika

Hvala Rusima na iskrenoj podrsci koju nam pruzaju iz dana u dan.