Ruski premijer u Beogradu povodom 75 godina oslobođenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, koji dolazi u jednodnevnu posetu Srbiji, povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Očekuje se da ruski premijer u razgovorima sa Vučićem potvrdi podršku Srbiji u pogledu rešavanja problema Kosova i Metohije, a na dnevnom redu će biti i nekoliko bilateralnih sporazuma.

Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, poručio je predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev uoči današnje posete Beogradu.  

"Danas ću biti u Srbiji u zvaničnoj poseti. Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, naši pogledi na mnoge međunarodne događaje su veoma bliski ili se poklapaju", napisao je Medvedev na Tviteru.

Premijer Rusije je dodao da je o tome bilo reči u intervjuu Večernjim novostima i podelio i fotografiju nastalu tokom razgovora za te dnevne novine. 

Pored razgovora sa srpskim državnim vrhom, Medvedev će na aerodromu Batajnica prisustvovati vojnoj vežbi "Sloboda 2019", obratiće se poslanicima u Skupštini Srbije i položiće vence na Spomen-groblju Oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Uveče će u Centru "Sava" prisustvovati svečanoj akademiji povodom godišnjice oslobođenja Beograda.

Uoči posete, predsednik Vučić je na instagram profilu napisao: "Imaću čast da u subotu poželim dobrodošlicu predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu koji će boraviti u jednodnevnoj poseti Srbiji."

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво