Obradović preti Vučiću, SNS poziva nadležne da reaguju

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, uputio je pretnje i uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića, povodom njegove izjave da "na Kosovu nije sve naše, a nije ni njihovo", na način neprimeren i neuobičajen u obraćanju instituciji predsednika Republike.

Citirajući samo deo Vučićeve izjave - "na Kosovu nije sve naše" - Boško Obradović na Tviteru poručuje predsedniku da je "izdajničko đubre" i preti: "E, za ovo si moj", te najavljuje fizičku silu "prvom prilikom" kad se vide. 

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović smatra da se Obradovićeva izjava, u skladu sa zakonima, može smatrati krivičnim delom ugrožavanja sigurnosti predsednika Republike, koje se, dodaje, goni po službenoj dužnosti.

Stefanović očekuje reagovanje nadležnog tužilaštva.

U međuvremenu, na Obradovićevu izjavu usledila su politička reagovanja, u kojima se ističe da je istup lidera Dveri sraman i istovremeno kukavički.

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin poručuje da Obradović, "hrabar sa sigurne daljine", odatle opet širi pretnje.

Tvit Boška Obradovića osudili su kao sraman i zabrinjavajući članovi rukovodtsva SNS-a, pa tako Aleksandar Savić ističe da se od Boška Obradovića, kojeg smatra fašistom, ništa drugo ne može ni očekivati.

Šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Mirković ističe da je Obradovićev tvit izraz porimitivizma, siledžijstva, koje demonstrira u politici od ranije, čak i u napadima na žene.

Nemanja Manjak, član Beogradskog odbora SNS-a, poziva nadležne organe da reaguju i stanu na put "siledžijstvu u politici i na javnoj sceni".

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 18. okt 2019, 18:48) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Prema vazećem Ustavu Republike Srbije Kosovo i Metohija su deo Srbije. Nad tim Ustavom je i Predsednik Srbije polozio zakletvu.

(petak, 18. okt 2019, 18:03) - anonymous [neregistrovani]

Da li neko zeli...

...nekakvu vrstu nereda u Srbiji?

(petak, 18. okt 2019, 17:59) - Anja [neregistrovani]

Nasilje

Stop nasilju.