Jednomesečni pritvor uhapšenom policajcu sa severa Kosova

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana policajcu Radetu Basari koji je uhapšen u akciji specijelne jedinice ROSU u sredu u Severnoj Mitrovici.

Jednomesečni pritvor sud je odredio na zahtev tužioca Silj Hodže. U obrazloženju suda se navodi da je Basri pritvor određen zbog sprečavanja eventualnog bekstva, uticaja na svedoke i mogućeg ometanja toka krivičnog postupka, javlja dopisnik RTS-a.

Basara je osumnjičen je za učešće ili organizovanje kriminalne grupe i zloupotrebu službenog položaja.

 Sud procenjuje da u ovom slučaju postoji rizik od bekstva kako bi osumnjičeni izbegao krivičnu odgovornost i omeo krivični postupak.

Sud takođe veuje da bi Rade Basara, ako bi se našao na slobodi,  mogao da sakrije, izmeni ili falsifikuje dokaze krivičnog dela utičući na svedoke. 

Advokati uhapšenog policajca imaju pravo žalbe na ovu odluku prištinskog suda Apelacionom sudu Kosova.

Kosovskom tužilaštvu povod za hapšenje bilo je, kako je saopšteno, ubistvo Olivera Ivanovića, a specijalne jedinice ROSU upale su u stanove dvojice policajaca.

Rade Basara je uhapšen, dok komandira operative za sever Kosova Željka Bojića specijalci nisu zatekli u stanu. Uhapšen je njegov sin Vasilije Bojić, koji je optužen za nelegalno posedovanje oružja, a potom i pušten da se brani sa slobode.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво