Stigao odgovor kardinala Ravasija povodom mise u Novom Brdu

Ministarstvo kulture i informisanja je saopštilo da je kardinal Ravasi uputio odgovor na pismo koje je ministar Vladan Vukosavljević poslao povodom održavanja mise u ostacima pravoslavnog hrama u Novom Brdu.

Iz Ministarstva kulture saopštavaju da je stigao "ljubazan i sadržajan odgovor" od kardinala Đanfranka Ravasija.

"Ministarstvu kulture i informisanja stigao je ljubazan i sadržajan odgovor Njegove eminencije u kome se, između ostalog, ističe 'uveravanje da će Sveta stolica učiniti sve da se izbegnu bilo kakve napetosti koje mogu da načine štetu bogatoj hrišćanskoj tradiciji koja je prisutna na Balkanu, kao i verskim slobodama koje su neophodne za miran i temeljan saživot'", saopštilo je Ministarstvo. 

Ministarstvo kulture i informisanja izražava zadovoljstvo korektnim i dobronamernim stavovima iznetim u odgovoru kardinala Ravasija, i ujedno se nada da će i ubuduće saradnja između Srbije i Vatikana u oblasti kulture biti na dostignutom visokom nivou.

Zbog održavanja rimokatoličke mise na ostacima pravoslavnog hrama u Novom Brdu, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je 9. avgusta uputio pismo kardinalu Ravasiju, predsedavajućem u Papskom savetu za kulturu.

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 19. okt 2019, 00:05) - anonymous [neregistrovani]

Vatikan

NATO-Zapad je silom okupirao Kosmet i rade kako im je volja.

(petak, 18. okt 2019, 18:06) - Danka [neregistrovani]

Izvinite

Ali ni ja nisam razumela šta je zapravo rekao Kardinal..vrlo dvosmisleno može da se tumači.

(petak, 18. okt 2019, 18:03) - anonymous [neregistrovani]

@Izvinite

Ne na italijanskom, trebalo je da bude na latinskom.

(petak, 18. okt 2019, 15:58) - anonymous [neregistrovani]

Izvinite

Mozda ministar ne zna Italijanski.

(petak, 18. okt 2019, 15:49) - DrMr [neregistrovani]

@Izvinite...

Kardinal je rekao,da se tako nesto nece ponoviti.

(petak, 18. okt 2019, 15:36) - R.S.K_Benkovac [neregistrovani]

Hriscanstvo

Kako doticni kaze,bogate Hriscanske tradicije. Pa pitam vas gospodo "Hriscani" dje ste bili dok su arbanaska plemena palila,rusila i pljackala nasu Hriscansku tradiciju? Kako tad niste dosli da se pomolite? Vase molitve su vise uperene na otimanje nase tradicije,nego li na prijateljski cin. Bivalo je tako vjekovima,i promjeniti se nece.

(petak, 18. okt 2019, 15:12) - anonymous [neregistrovani]

Izvinite...

Pitam ministra da nam prevede diplomatski jezik ovog pisma da bi smo shvatili šta je, povodom održavanja mise na mestu pravoslavnog hrama, uvaženi kardinal rekao...