Brnabić: Prijateljski odnosi Srbije i Indije

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom parlamentaraca iz Indije, koju je predvodio predsednik Donjeg doma parlamenta Indije Om Birla, i tom prilikom konstatovano je da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Premijerka je zahvalila na čvrstom stavu Indije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i pružanju nedvosmislene podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Naglasila je da je Indija veliki partner i saradnik Srbije, kao i da je zadovoljna time što veze dve zemlje vremenom postaju sve bolje, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Premijerka je zahvalila narodu Indije na ljubaznosti i velikodušnosti koju na svakom koraku pokazuju u kontaktu sa ljudima iz naše zemlje.

Na sastanku je konstatovano da ekonomska saradnja ne prati kvalitet političkih odnosa i da ju je moguće značajnije unaprediti u narednom periodu.

U tom svetlu, Brnabićeva je rekla da je naša zemlja u potpunosti otvorena za investicije iz Indije, a da će poseban fokus u narednom periodu biti na jačanju saradnje u oblasti poljoprivrede.

Podsetila je i da je kulturna saradnja dve zemlje tradicionalno na visokom nivou i izrazila nadu da će naša zemlja privući još više indijskih filmskih producenata koji bi svoje projekte mogli da realizuju u Srbiji.

Predsednik parlamenta Indije pozvao je premijerku Srbije da uskoro poseti tu zemlju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи