Đurić: Branićemo pravo na dostojanstvo žene

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić poručio je da, iako novinarka Olivera Jovićević nije član te stranke, naprednjaci brane neprikosnoveno pravo na dostojanstvo svake žene u Srbiji i da će braniti svaku sugrađanku od napada "baraba i prostaka".

Đurić je u pisanoj izjavi medijima naveo da očekuje da i se žene iz SNS-a pruže podršku Oliveri Jovićević, jer, kako je naveo, linč kojem je izložena od pojedinaca iz opozicije može biti priređen svakoj građanki Srbije, ukoliko se iz nekog razloga nađe na crnoj listi ljudi "pomućenog uma i poremećenih moralnih nazora, kakvi su Sergej Trifunović i Vladimir Todorić".

"Samoproglašeni opozicioni prvak Sergej Trifunović i Jeremićev doglavnik Vladimir Todorić pokazali su danas na najjasniji način šta je njihova politika, napadajući novinarku RTS-a Oliveru Jovićević na najprimitivniji način, nazivajući je prostitutkom", eekao je Đurić.

Pozvao je aktere srpske političke scene da se uzdrže od primitivizma i mizoginije u javnoj komunikaciji, i da, ako već ne žele da doprinesu tome da Srbija bude normalno društvo, makar, kako kaže, ne zagađuju javni prostor svojim prostaklukom.

"Podsećam da je reč o ljudima koji svakodnevno zanovetaju zbog toga što navodno nemaju pristup Javnom servisu, ali sada vidimo da to nije pravi razlog njihovog nezadovoljstva, već da ih boli to što novinari RTS-a nisu spremni da im povlađuju i govore im da su najlepši i najpametniji", naveo je Đurić.

Ocenio je da je politika pomenutih da nazivaju prostitutkama svaku ženu koja nije spremna da im bespogovorno klima glavom.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 17. okt 2019, 08:24) - Dana [neregistrovani]

Saradnja

Moramo zastiti nas narod na KiM.

(sreda, 16. okt 2019, 14:17) - Milica [neregistrovani]

Žene

Žene su stub današnjeg društva. Potrebna im je podrška u svakom smislu, a najviše za odbranu dostojanstva i dobijanje poštovanja u pravom smislu te reči.

(sreda, 16. okt 2019, 14:08) - Мирко П. [neregistrovani]

Непоправљиви Сергеј

Када човек помисли да момак, са најпростијим уличним манирима, има амбицију да води државу и да председава тамо у некој странци људима који му се диве, онда не чуди зашто Вучић има толику подршку грађана Србије.

(sreda, 16. okt 2019, 14:01) - Mirko [neregistrovani]

Stabilnost

Uvek treba braniti prava zena i slabih.