Srpska lista: Zastrašivanje Srba zbog neuspeha u Interpolu

Srpska lista najoštrije osuđuje brutalni upad naoružanih specijalnih formacija Albanaca na sever Kosova i Metohije sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu.

Srpsla lista u saopštenju ocenjuje da je upad izvršen sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu.

"Maltretiranje nedužnih građana uz nikakve dokaze postaje standardna mantra kojom se albanski lideri služe za prikrivanje vlastitih poraza i neuspeha", navela je Srpska lista u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Oni podsećaju da je prošle godine 21. novembra Priština poražena u nameri da se priključi Interpolu, a onda je 23. novembra, svega dva dana kasnije izvršen brutalni upad na sever Kosova i Metohije.

"Juče je ponovo Priština ostala bez članstva u Interpolu, odmah danas, na časeći časa, do zuba napružane horde su upale i maltretirale Srbe", ukazuje Srpska lista.

Oni ocenjuju da je današnji upad i neosnovano hapšenje naših sugrađana "prosta divljačka demonstracija sile Prištine nad nedužnim građanima, na koje čitava međunarodna zajednica ćuti".

"Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu, a od međunarodne zajednice da urazumi svoje čedo pre nego što situacija izmakne kontroli. Odgovornost za mir na ovim prostorima i bezbednost svih građana je na Unmik-u, Kfor-u, Euleksu i ostalim organizacijama", poručila je Srpaka lista.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи