Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu, ofarban ulaz RTS-a

U Beogradu je održan 45. protest "Jedan od pet miliona" koji je počeo okupljanjem građana na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Okupljenima na platou ispred Filozofskog fakulteta govorio je student Moma Kovačević. Pozvao je na bojkot izbora i da ponovo prefarbaju RTS u pink boju.

"A danas, kao što sam rekao, završavamo Bujoševićevu rekonstrukciju RTS-a u Pink. Idemo da okrečimo RTS", poručio je Kovačević.

Posle govora učesnici protesta krenuli su u šetnju od Platoa, pa niz Vasinu i Francusku ulicu, potom kroz Jug Bogdanovu i Kolarčevu, preko Terazija i ulice Kralja Milana i Kneza Miloša do Takovske ulice.

Oni su zatim došli do zgrade RTS-a, gde su ponovo ofarbali vrata RTS-a i parking u Takovskoj ulici u roze boju i zapalili baklje.

Prvi protest održan je 8. decembra i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Upućeni su zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво