Poruka Stefanovića uoči puta u Čile

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, uoči puta u Čile, na sednicu Generalne skupštine Interpola, da Srbija ima čvrste policijske, pravne i političke argumente koji potvrđuju da Kosovo ne može da bude primljeno u tu organizaciju.

"Srbija ima snažne policijske, pravne i političke argumente koji nedvosmisleno potvrđuju da takozvano Kosovo ne može biti primljeno u Interpol", napisao je Stefanović na svom Tviteru.

Deo srpske delegacije već se nalazi u Čileu, gde će se održati 88. Generalna Skupština Interpola.

Inače, diplomatska borba protiv ovog zahteva Prištine traje još od prošlogodišnje Generalne Skupštine u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev odbijen i u narednim danima biće još više intenzivirana.

Priština je ove godine promenila taktiku u nastojanju da obezbedi članstvo u Interpolu, pa su iz nje stizale vesti da će odustati od apliciranja i da su svesni da nemaju međunarodnu podršku.

Istovremeno su, međutim, prema izvorima iz delegacije koja će braniti poziciju Srbije, iza kulisa vršeni ozbiljni pritisci od strane zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova.

Tako je i Čile koji ne priznaje nezavisnost Kosova u poslednjem trenutku odobrio prisustvo kosovskoj delegaciji na Generalnoj skupštini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво