Joksimović sa predstavnicima UNOPS o nastavku saradnje

Ministarka za evropske integracije i nacionalni IPA koordinartor Jadranka Joksimović razgovarala je sa direktorom regionalnih portfolija Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge Onoreom Dainijem i regionalnim direktorom za Evropu i Centralnu Aziju Mojimom Karimom.

Ministarka je ukazala na značaj Unops-a kao jedne od organizacija u sistemu Ujedinjenih nacija za kvalitetno sprovođenje razvojnih projekata u Srbiji, a koji uključuju ekonomski razvoj i podršku preduzećima, socijalnu infrastrukturu i podršku najranjivijim socijalnim grupama, kao i saniranje posledica poplava.

Posebno je naglasila značaj programa koji podstiču lokalni razvoj, poput programa EU Pro koji sprovodi Unops, a koji je u proteklih nekoliko godina obezbedio veliki broj projekata u ekonomskoj i socijalnoj sferi u 99 manje razvijenih opština Srbije.

Jadranka Joksimović istakla je da je namera Srbije da u budućem periodu nastavi u ovom smeru i obezbedi lokalni razvoj na održivim osnovama, a u ovom procesu pomoć i iskustvo Unops-a će predstavljati značajan resurs.

Direkotor regionalnih portfolija Unops-a Onore Daini potvrdio je da je institucija UN posvećena razvoju Republike Srbije u skladu sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, odnosno da su rezultati koje je Srbija ostvarila u sprovođenju razvojnih projekata vidiljivi i za svaku pohvalu.

Ministarka i predstavnici Unops-a postigli su saglasnost oko upravljanja postojećim i budućim projektima i programima koji su povereni Unops-u.

Unops je u Srbiji prisutan od 2000. godine i angažovan na sprovođenju projekata finansiranih od strane Evropske unije, ali i drugih bilateralnih donatora, poput Švajcarske, Norveške.

Neki od primera obuhvataju EU Pro program namenjen socio-ekonomskom razvoju Centralne Srbije (25 miliona evra), Svis Pro (šest milina evra), Norveška za vas (6,25 miliona evra), program podrške romskoj zajednici (1,5 miliona evra), program podrške EU za rekonstrukciju puteva nakon poplava (10,47 miliona evra) i drugi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво