DS: OEBS dobrodošao, ali misija ima smila tek sa slobodnim izborima

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac poručio je nakon sastanka s predstavnicima OEBS-a da je njihova misija dobrodošla, ali da može imati smisla jedino ako se stvore uslovi za slobodne i poštene izbore.

Sumirajući utiske nakon razgovora Lutovac je kazao da su predstavnici DS-a predočili sagovornicima iz OEBS-a kakvo je, prema njihovom mišljenju, stanje izbornih uslova u tri bitna segmenta, medijima, izbornom procesu u užem smislu i u segmentu izborne administracije.

"Takođe, predali smo predlog nezavisnih stručnjaka za stvaranje elementarnih uslova za slobodne i poštene izbore koji podržavamo i uz koji tražimo efikasne mehanizme da se to sprovede uz rok od najmanje 9 meseci od trenutka postizanja sveobuhvatnog sporazuma za slobodne i poštene izbore", rekao je Lutovac, a navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Kako je naveo, predstavnici DS-a su sagovornicima iz OEBS-a poručilio da će njihova misija imati smisla kad budu postojali uslovi za slobodne i poštene izbore.

broj komentara 0 pošalji komentar