Dačić sa generalnim sekretarom OEBS-a

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom. Na sastanku je razgovarano o aktivnostima OEBS-a u Srbiji, o podršci institucijama Republike Srbije u oblasti reformi, usvajanja medijske strategije i njene implementacije, kao i saradnji u oblasti unapređenja izbornog procesa.

Obostrano je konstatovan značaj OEBS-a za regionalnu bezbednost i izgradnju kapaciteta za suočavanje sa postojećim i novim izazovima.

Istaknuta je i uloga Republike Srbije kao ključnog faktora bezbednosti, dugoročne stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, šef srpske diplomatije je ocenio da je značajna podrška koju OEBS pruža Srbiji.

Ministar Dačić je naglasio i važnost saradnje sa OEBS-om i zbog bezbednosnih pitanja kojima se bavi ta organizacija, kao i da je zadovoljan saradnjom i sa Misijom OEBS-a na Kosovu.

Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger izjavio je da Srbija igra važnu ulogu u promovisanju ekonomske saradnje zarad buduće ekonomske stabilnosti i razvoja regiona.

"Razgovor sa ministrom Dačićem je bio iskren i otvoren. Razgovarali smo o aktivnostima OEBS-a u Srbiji. Drago mi je da vidim da je Srbija veran i aktivan partner našoj organizaciji", rekao je Greminger.

Istakao je da će OEBS nastaviti da pruža ekspertsku pomoć i podršku reformama u Srbiji, kao što je nezavisno sudstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво