Dačić i Stefanović sa ambasadorima o zahtevu Prištine za prijem u Interpol

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, održali su brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu, povodom ponovnog zahteva Prištine za prijem u članstvo Interpola.

Na sastanku je istaknuto da je posvećen temi koja je od velike važnosti za Srbiju, a ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasadori su obavešteni da će Nebojša Stefanović predvoditi delegaciju Republike Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.

"Izražena je zahvalnost svim državama koje su pružile podršku stavovima Republike Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu Prištine u Interpol, i na taj način ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol", zaključuje se u saopštenju.

Nebojša Stefanović rekao je ranije danas da će se srpska delegacija na Generalnoj skupštini Interpola u Čileu boriti se do poslednjeg trenutka da takozvana država Kosovo, koje je pozvano da prisustvuje kao posmatrač, ne postane član te institucije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво