Dačić: Norveške diplomate legalizovale Veliku Albaniju

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arnea Sanes Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu i Metohiji Jens Erik Grondahl, a koji je održan uz zastavu Albanije.

"Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti poznat je kao zagovornik stvaranja tzv. Velike Albanije. Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju "Velike Albanije", odnosno priključenja tzv. Kosova Albaniji", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije smatra da se sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta ovakvim provokacijama, navodi se u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво