SZS i studenti aktivisti ispred RTS-a

Predstavnici Saveza za Srbiju održali su konferenciju za štampu ispred zgrade Radio-televizije Srbije, u znak podrške studentima protiv kojih je RTS podneo krivične prijave zbog farbanja ulaza u zgradu televizije.

Protestu je prisustvovalo i desetak studenata aktivista iz udruženja "1 od 5 miliona".

Članica udruženja Valentina Reković iskoristila je ovu priliku da javno pita direktora RTS-a Dragana Bujoševića zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata, uz pitanje "ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane?"

Predsednik Demokratske stranke i predsedavajući SZS-a Zoran Lutovac ponovio je da DS neće učestvovati u razgovorima o izbornim uslovima sa vlastima.

Lutovac je na konferenciji za medije ispred zgrade RTS-a, kojoj su prisustvovali i drugi predstavnici SZS-a Dragan Đilas, Janko Veselinović i Zdravko Ponoš, rekao da SNS pokušava da uvuče opoziciju na izbore pod sadašnjim uslovima, sa nekim sitnim izmenama, što članice SZS-a neće prihvatiti.

"Idemo u bojkot, a razgovaramo o slobodnim i poštenim izborima koji će se desiti posle devet meseci od sporazuma koji postignemo, a to znači da nema vremena za ove sada redovne izbore. Mi ne odustajemo", naveo je Lutovac.

Potvrdio je da se video sa evroposlanikom Knutom Flekenštajnom, za koga je rekao da "vrlo dobro" razume situaciju u Srbiji.

"Imao sam razgovor oči u oči sa gospodinom Flekenštajnom. Imali smo i ranije i imaćemo ponovo razgovore. Predložio sam da se predstavnici Evropskog parlamenta sastanu sa predstavnicima opozicije", naveo je Lutovac.

Prema njegovim rečima, evroposlanici potpuno razumeju šta traži opozicija jer je to "utemeljeno" na izveštaju Evropske komisije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво