SZS i studenti aktivisti ispred RTS-a

Predstavnici Saveza za Srbiju održali su konferenciju za štampu ispred zgrade Radio-televizije Srbije, u znak podrške studentima protiv kojih je RTS podneo krivične prijave zbog farbanja ulaza u zgradu televizije.

Protestu je prisustvovalo i desetak studenata aktivista iz udruženja "1 od 5 miliona".

Članica udruženja Valentina Reković iskoristila je ovu priliku da javno pita direktora RTS-a Dragana Bujoševića zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata, uz pitanje "ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane?"

Predsednik Demokratske stranke i predsedavajući SZS-a Zoran Lutovac ponovio je da DS neće učestvovati u razgovorima o izbornim uslovima sa vlastima.

Lutovac je na konferenciji za medije ispred zgrade RTS-a, kojoj su prisustvovali i drugi predstavnici SZS-a Dragan Đilas, Janko Veselinović i Zdravko Ponoš, rekao da SNS pokušava da uvuče opoziciju na izbore pod sadašnjim uslovima, sa nekim sitnim izmenama, što članice SZS-a neće prihvatiti.

"Idemo u bojkot, a razgovaramo o slobodnim i poštenim izborima koji će se desiti posle devet meseci od sporazuma koji postignemo, a to znači da nema vremena za ove sada redovne izbore. Mi ne odustajemo", naveo je Lutovac.

Potvrdio je da se video sa evroposlanikom Knutom Flekenštajnom, za koga je rekao da "vrlo dobro" razume situaciju u Srbiji.

"Imao sam razgovor oči u oči sa gospodinom Flekenštajnom. Imali smo i ranije i imaćemo ponovo razgovore. Predložio sam da se predstavnici Evropskog parlamenta sastanu sa predstavnicima opozicije", naveo je Lutovac.

Prema njegovim rečima, evroposlanici potpuno razumeju šta traži opozicija jer je to "utemeljeno" na izveštaju Evropske komisije.

broj komentara 0 pošalji komentar