Grenel sa Tačijem u Prištini, sledeća stanica Beograd

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Kosovo Ričard Grenel sastao se u Prištini sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Grenel će se sutra u 14 časova sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Šest dana od imenovanja za specijalnog izaslanika, Ričard Grenel je u Prištini razgovarao sa Hašimom Tačijem.

Tači je zahvalio Grenelu na podršci koju su Sjedinjene Države pružale Prištini u svim periodima.

"Od 2008. godine nije bilo usmereno ovoliko pažnje SAD prema Kosovu", rekao je Tači i dodao da to "povećava poverljivost i veru u traženju mirovnog sporazuma sa Srbijom".

Na sastanku je rečeno da će mirovni sporazum između Prištine i Beograda doprineti razvoju  regiona, navedeno je iz Tačijevog kabineta.

Grenel je rekao da se nada da će se delegacije Beograda i Prištine ubrzo sastati i da će pronaći rešenje. 

Sastanku nije prisustvovao specijalni izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer, čije je prisustvo ranije najavio ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet, navodi RTK 2.

"Aktivno učestvovanje SAD u pronalaženju konačnog rešenja između Kosova i Srbije biće određujuće", rekao je Tači, navodi se iz njegovog kabineta. 

Grenel se sastao i sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem. 

Ričard Grenel imenovan je mesec dana pošto je za izaslanika za Zapadni Balkan postavljen Metju Palmer. Iako je američki ambasador u Prištini na Tviteru najavio i njegov dolazak, sa prištinskim političarima razgovarao je samo Grenel.  

Američki diplomata će se sutra u 14 časova na Andrićevom vencu sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je za RTS da očekuje da će Grenel pokušati da stvori uslove za nastavak dijaloga koji se odvija pod okriljem EU, ali i da će dinamiku diktirati SAD.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво