Ko je pozvan na sastanak sa Kukanom i Flekenštajnom

Poziv za učešće u razgovorima o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta, iz Skupštine Srbije, osim šefovima poslaničkih grupa upućen je i Pokretu slobodnih građana Sergeja Trifunovića, Srpskom partiotskom savezu (SPAS) Aleksandra Šapića, kao i Demokratskoj stranci Srbije.

Rok u kojem stranke treba da se izjasne da li će prisustvovati sastancima sa bivšim evroparlamentarcima Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom ističe danas.

Prema informacijama iz parlamenta prvi se pozivu odazvao predsednik Nove stranke i samostalni poslanik Zoran Živković, a dolazak su potvrdili i predstavnici Pokreta slobodnih građana.

Svoj dolazak potvrdila je Demokratska stranka i najavila učešće predsednika stranke Zorana Lutovca i zamenika šefa poslaničkog kluba Balše Božovića. Konačnu odluku o učešću će, ipak, doneti Predsedništvo stranke pošto je Lutovac ranije rekao da neće učestvovati.

Od opozicionih poslanika sa Kukanom i Flekenštajnom će razgovarati socijaldemokrate Boris Tadić i Marko Đurišić, a očekuje se potvrda i predsednika LDP Čedomira Jovanovića i LSV Nenada Čanka.

Poslanik Nove Srbije – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović rekao je za Tanjug da će najverovatnije prisustvovati sastanku, jer je, kako kaže, zakazan u skladu sa svim onim principima i zahtevima koje je opozicija i zatražila.

Iz Srpske napredne stranke na sastanak će doći Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, socijalste predstavljaju Đorđe Milićević i Žarko Obradović, a SDPS Milorad Mijatović i Branimir Jovanović.

Dolazak su potvrdili poslanici Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić i Aleksandar Stevanović, kao i Narodna seljačka stranka i Pokret socijalista koje će predstavljati Marijan Rističević i Đorđe Komlenski.

Skupština je, osim šefovima poslaničkih grupa, poziv uputila i predsedniku Pokreta Dveri Bošku Obradoviću, koji je ranije danas rekao da je "kasno za razgovore".

Poziv je, takođe, poslat i funkcionerki Stranke slobode i pravde i poslanici Mariniki Tepić.

Savez za Srbiju najavio je da neće prisustvovati sastancima, jer je, kako su objasnili, vreme za poboljšanje uslova za izbore koji bi trebalo da se održe na proleće 2020. godine isteklo, te da sa evroparlamentarcima mogu da razgovaraju, ali neposredno.

I Demokratska stranka Srbije najavila je da se neće odazvati na poziv za učešće na međustranačkom dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta. 

Skupština Srbije je, inače, pozvala i predstavnike Radne grupe Vlade Srbije za poboljšanje izbornih uslova.

Razgovori uz posredovanje Evropskog parlamenta će održati 9. i 10. oktobra, a sa srpskim političarima će bez prisustva medija razgovarati Eduard Kukan i Knut Flekenštajn koji će posle svake runde, od predviđene tri, saopštavati šta je dogovoreno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво