Rektorka UB: Podržavamo sve studente koji se bore za autonomiju Univerziteta

Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, saopštila je da podržava sve studente UB koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije i njegovo slobodno delovanje. Osuđuje postupke aktivista vladajuće stranke koji su, kako je saopštila, ušli u zgradu Rektorata i ugrozili autonomiju UB.

Rektorka Ivanka Popović je saopštila da je, pregledom video-materijala koje su dostavili studenti UB u blokadi Rektorata, ustanovljeno da postoje dokazi da je 13. septembra u zgradu Rektorata ušla grupa aktivista vladajuće stranke.

Ovaj događaj je, ukazala je rektorka, u direktnoj suprotnosti sa članom 9 Statuta UB, koji jasno definiše da na "Univerzitetu nije dozvoljeno organizovanje ili delovanje političkih stranaka, niti održavanje skupova ili na drugi način delovanja koji imaju u osnovi političke ili stranačke ciljeve."

"Podržavamo sve studente UB koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije i njegovo slobodno delovanje. Osuđujemo postupke aktivista vladajuće stranke koji su ugrozili njegovu autonomiju", piše u saopštenju.

Povodom saopštenja Popovićeve, oglasila se Mila Jovanović iz grupe studenata "1 od 5 miliona", koja učestvuje u blokadi Rektorata.

Osudom aktivista Srpske napredne stranke koji su upali u Rektorat Univerziteta u Beogradu, rektorka Ivanka Popović pokazala je da UB ima snage, izjavila je Jovanovićeva za Fonet i najavila da će pregovori početi sutra, kao i da će rektorka biti puštena u zgradu.

Rektorka je potom u izjavi agenciji "sa zadovoljstvom" konstatovala da se pregovori nastavljaju.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара