Antonijević: Predlog SNS-a korak napred, sada postoji nešto opipljivo

Od prvog do šestog sastanka na Fakultetu političkih nauka menjale su se teme, ali i učesnici. Neki su odlučni bili da ostanu do kraja, neki su procenili da takvi susreti nemaju efekta. Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo navodi za RTS da je nakon šeste runde razgovora, postignut izvestan napredak, da su od SNS-a dobili dokument sa predlogom konkretnih mera.

Milan Antonijević navodi za RTS da je dokument predstavlja korak napred i pokazuje mogućnost da se zakoni izmene.

"Mi smo u sredu dobili dokument koji je izradila vladajuća stranka SNS, do juče je prerađivan očigledno, dodato je još nekoliko mera, pošto nam je stalna konferencija gradova i opština takođe učestvovala na poslednjem sastanku i dala svoje preporuke koje su uključene, tako da smo juče dobili dokument koji je usaglašen u okviru vladajuće koalicije, što je pokazatelj da se dosta radilo u međuvremenu", objašnjava Antonijević.

Dodaje da su od SNS-a dobili dokument sa predlogom konkretnih mera, koji, između ostalog, govori šta se može učiniti za 30, a šta za 60 dana.

"Videćemo tokom vikenda, šta još može od mera koje su predložile CRTA, Cesid i Transparentnost da se uključi u ovaj dokument kako bi ga ojačali, ali govorimo i o zloupotrebi javnih resursa, jasnom označavanju kada nastupate kao predstavnik političke stranke a kada kao državni funkcione, stavljaju se obaveze poštovanja i zakona o Agenciji zakona protiv korupcije i nekih drugih koji su izuzetno značajni za izborni period...", objašnjava Antonijević.

Navodi da su data dva roka, šta može od predloženih mera biti urađeno za 30 i 60 dana.

Dodaje i da je na sastanku bilo reči i o izveštavanju RTS-a i da će o tome takođe biti vođen dijalog, kako bi se obezbedio, kako kaže, nepristranije i ravnomernije izveštavanje javnog servisa.

Antonijević je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo i da će Republičko javno tužilaštvo, kao i Državno veće tužilaca, imati aktivniju ulogu na izborima, zahvaljujući čemu će građani moći da se osećaju sigurnije kada daju svoj glas.

"Mislim da danas imamo dokument koji ipak govori o tome da smo mesec i po dana tokom leta potrošili na dolazak do konkretnih stvari, mera koje će se preduzeti. Mislim da treba sačekati i videti na koji način će se sve ovo primeniti i kako će zaista izgledati izbori i tek tada ćemo moći da kažemo da li je sve ovo proizvelo odlične efekte kao što se sada nadamo i da vidimo na koji način će sve političke stranke i politički subjekti reagovati. Ima konkretnih stvari od izmena zakona do onoga što je primena", zaključio je Antonijević. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво