Savez za Srbiju bojkotuje izbore

Savez za Srbiju zvanično je saopštio da neće učestvovati na narednim redovnim izborima na proleće 2020. godine, jer smatraju da nema uslova za njihovo održavanje u fer i poštenim okolnostima.

Lider Dveri i predsedavajući SzS Boško Obradović, koji se u ime Saveza obratio novinarima, rekao je da su se sve stranačke organizacije unutar Saveza za Srbiju pojedinačno izjasnile za bojkot.

Obradović je dodao da je 15. septembra istekao rok koji je ova opoziciona grupacija postavila vlastima da bi, kako su kazali, izbori bili fer i pošteni, a to je, promena u sastavu Regulatornog tela za elektronske medije (REM), kao i promena u uređivačkoj politici javnih servisa, RTS i RTV.

Savez za Srbiju se, po rečima Obradovića, obrazlažući bojkot nastupajućih izbora, pozvao na tzv. "Sporazum sa narodom", u kojem su se njegovi lideri obavezali da "sve dok se ne ispune uslovi da izborni proces bude slobodan i pošten, na izborima neće učestvovati".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи