Zaposleni ostali ispred zgrade Rektorata, studenti u zgradi

Zaposleni u Rektoratu Univerziteta u Beogradu ostali su jutros ispred zgrade, jer su studenti iz pokreta "Jedan od pet miliona" oduzeli ključeve portiru i zaključali se u zgradi.

Rektorka UB, prof. Ivanka Popović, kaže za Tanjug da su studenti jutros oko 5.30, kada je portir otključao zgradu da uđe higijeničarka, "iskoristili priliku i oduzeli mu ključeve od zgrade".

"Zaposleni su ispred Rektorata, studenti su u Rektoratu. Danas Rektorat neće raditi, studenti su okupirali zgradu", navela je ona.

Dodala je da će zaposleni u Rektoratu svoje dužnosti obavljati izvan prostorija Rektorata, ali zgrada Rektorata neće raditi.

U međuvremenu se oglasio i Rektorski kolegijum saopštenjem u kojem ističe da je ulaz zaposlenima u Rektorat onemogućen uprkos jučerašnjem razgovoru Rektorskog kolegijuma sa studentima i izdavanja saopštenja, u skladu s njihovim zahtevima.

"Ovim je ugroženo pravo na rad 70-ak zaposlenih, ali i normalno funkcionisanje Univerziteta u Beogradu, koji ima više od 100.000 studenata i preko pet hiljada nastavnika", kaže se u saopštenju Rektorskog kolegijuma.

Iako je došlo do radikalizacije aktivnosti studenata koji borave u Zdanju, Rektorski kolegijum je spreman da dalje razgovara o temama koje su u nadležnosti Univerziteta u Beogradu, navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar