Rektorski kolegijum: Dijalog put za rešavanje problema

Rektorski kolegijum je u sopštenju osudio "fizičke nasrtaje na studente iz pokreta 1 od 5 miliona do kojih je došlo u petak, 13.09.2079. godine, inicirane od strane očiglednih političkih neistomišljenika".

Rektorski kolegijum smatra da je konstruktivan dijalog uvek najbolji put za rešavanje problema.

"Kolegijum podržava sve realno iskazane zahteve studenata u cilju unapređenja nastave i nauke. Naročito podržavamo svaku inicijativu za povećanje dostupnog prostora za izvođenje nastave i obezbeđenje kvalitetnih udžbenika i literature. Zahtev da Rektorka traži smenu ministra izlazi iz zakonske nadležnosti Univerziteta, jer Univerzitet ne učestvuje u izboru i razrešavanju članova Vlade", navedeno je u saopštenju.

Kako se ističe, "Rektorski kolegijum će uložiti sve svoje napore da se postupak povodom spornog doktorata okonča po proceduri u najkraćem mogućem roku".

"Apelujemo na studente koji se trenutno nalaze u Rektoratu da omoguće obavljanje redovnog rada službi Rektorata, jer će u protivnom momentalno biti ugroženi interesi studenata Univerziteta u Beogradu kojima treba da se izdaju diplome, kao i studenata i profesora uključenih u programe međunarodne saradnje i mobilnosti", zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar