Brnabić: Sa Merkelovom o svim aspektima saradnje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom SR Nemačke u Beogradu Tomasom Šibom o toku priprema za predstojeću zvaničnu posetu SR Nemačkoj u koju premijerka odlazi 18. septembra, na poziv kancelarke Angele Merkel.

Premijerka Brnabić je ocenila da će njena poseta Nemačkoj biti izvanredna prilika da se kroz susret sa kancelarkom Merkel razmotre svi aspekti saradnje, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu.

"Naš je interes da bilateralni odnosi budu što je moguće bolji, imajući u vidu značaj i uticaj Nemačke u okvirima evropske i svetske politike", istakla je premijerka Brnabić.

Glavne teme razgovora biće bilateralni odnosi, ekonomija i pitanja u vezi sa spoljnom i evropskom politikom, navodi se na sajtu nemačke kancelarke. 

Predviđeno je da se Merkelova i Brnabićeva posle sastanka obrate medijima.

Ambasador Šib je izrazio zadovoljstvo zbog zvanične posete premijerke Brnabić Berlinu, uz ocenu da ona pokazuje da politički dijalog Srbije i Nemačke potvrđuje obostrano nastojanje za unapređenje i dalje razvijanje odnosa na svim nivoima.

Na sastanku je bilo reči i o značaju otvaranja Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Srbiji, kao i o procesu evropskih integracija Srbije.

Ambasador Šib je potvrdio da Nemačka nastavlja da pruža punu podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

broj komentara 0 pošalji komentar