OEBS: Dobili smo poziv da pratimo izbore u Srbiji

Misija OEBS-a u Srbiji saopštila je da je dobila pismo kojim se ta organizacija poziva da uputi posmatrače koji će nadgledati izborni proces u Srbiji.

"Misija je 11. septembra dobila pismo od ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića, koji rukovodi međuagencijskom radnom grupom za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kojim se zvanično poziva ODIHR da nadgleda izborni proces u Srbiji. Misija je odmah prevela pismo i prosledila ga u ODIHR", navodi se u saopštenju.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Misije OEBS-a u Srbiji se dodaje da se "pripreme za nadgledanje izbornog procesa ubrzavaju u Srbiji, jer su najviše vlasti izričito izrazile spremnost da dočekaju posmatračku misiju ODIHR", koja, kao nezavisna institucija u okviru OEBS-a, nadgleda izbore u zemljama članicama.

Izborni stručnjaci ODIHR su Srbiju ove godine posetili već tri puta, podseća se u saopštenju.

OEBS će uskoro poslati misiju da proceni potrebe i dostavi preporuke za rad posmatračke misije, dodaje se u saopštenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 13. sep 2019, 08:36) - anonymous [neregistrovani]

OK

Samo nemojte da sedite u Beogradu ili nekim vecim mestima. Organizujte se da nekako odete i u manja mesta,ali da ucesnici izbornog procesa ne znaju ko ste. Takodje,ako je moguce da imate i ljude koji ce vam javljati zloupotrebe kako bi odmah reagovali. Neka traze i jedan helikopter za brzo reagovanje. Posebno treba obratiti paznju na dzipove bez tablica o kojima svi pricaju,a vlast cuti. Treba sve ucesnike izbornog procesa drzati u neizvesnosti,a ne prisustvovati onako,reda radi.