Skot: Srbija je naš partner u borbi protiv terorizma

Napad na SAD 11. septembra 2001. godine promenio je svet trajno, kao i percepciju borbe protiv terorizma rekao za RTS ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Prošlo je 18 godina od kada je u napadima na Njujork, Vašington i Pansilvaniju poginulo preko 3.000 ljudi.

"Svi smo znali makar podsvesno da se svet promenio taj dan i da borba protiv terorizma nije nešto egzotično na Srednjem istoku ili južnoj Aziji već je to na našem pragu isto", rekao je gostujući u Jutarnjem programu ambasador Kajl Skot.

Nažalost slike iz Njujorka i Vašingtona, prema rečima ambasadora SAD, ponovile su se u Parizu, Londonu, Briselu...

"Borba protiv terorizma je nešto čemu moramo da budemo posvećeni stalno i veoma smo ponosni što tu možemo da ubrojimo i Srbiju kao partnera u borbi protiv terorizma", istakao je ambasador SAD.

Već devetu godinu zaredom Ambasada SAD na današnji dan u saradnji sa Crvenim krstom Srbije organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

U saradnji sa Zavodom za transfuziju u prostorijama Crvenog krsta Srbije u Siminoj 19 svi zainteresovani građani mogu u periodu od 10 do 16 časova da daju krv.

"Najvažnije je da vratimo nazad zajednici ono što joj je najpotrebnije i dati krv nije samo obaveza već i dati nekome život", objasnio je ambasador Skot.

Ambasador SAD je rekao da su odnosi SAD i Srbije 20 godina posle bombardovanja naše zemlje u usponu i da je kampanja "Vi ste svet" pokušaj da se oda počast Srbiji i doprinosu koji su Srbi dali svetu.

"Ali cilj ove kampanje je bio i da šire otvrorimo pitanje naših odnosa koji nesmeju da se baziraju samo na '90-tim. To je bio izuzetak, ćorsokak kojim nas je vodio Slobodan Milošević i raspad Jugoslavije. Poruka je da je naša ruka pružena Srbiji u prijateljstvu i partnerstvu", naglasio je za RTS ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво