Vučić: Makronova poseta pojačala saradnju dve zemlje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je Olivijea Dusopta, državnog sekretara u Ministarstvu za akciju i javne račune Republike Francuske, naglasivši zadovoljstvo što se, na temelju istorijske posete predsednika Emanuela Makrona, intenzivira svestrana saradnja dveju zemalja.

Predsednik Vučić je zahvalio na spremnosti Francuske da pruži tehničku ekspertizu u oblasti reforme javne uprave, što je istaknuto i u zajedničkoj izjavi dvojice šefova država, usaglašenoj tokom posete predsednika Makrona, saopštila je pres-služba predsednika Republike.

 

Naglasio je da su, s obzirom na ugled i uticaj predsednika Makrona i Francuske u okvirima evropske i svetske politike, saradnja sa Francuskom i njena podrška od najvećeg značaja za Srbiju.

Državni sekretar Dusopt je preneo da je predsednik Makron rekao francuskim ministrima da je poseta Srbiji za njega bila veoma značajna i da je od njih tražio da učine sve da se realizuju tada potpisani dokumenti i dogovoreni projekti.

Francuski zvaničnik je rekao da je razmena iskustava u reformi javne uprave samo jedan od načina da Francuska pomogne Srbiji u reformama neophodnim na evropskom putu.

Vučić je pozdravivši Makrona, rekao da je francuski predsednik osvojio veliku naklonost srpskog naroda i čije se snažne poruke, izrečene na Kalemegdanu, još pamte.

Zahvalio je i na tome što je predsednik Makron, svojom neizmerno energijom, dao snažan podsticaj srpsko-francuskim odnosima i vratio Srbiju u polje interesovanja Francuske, kao i na inicijativi da, zajedno sa Nemačkom, pomogne dijalog Beograda i Prištine.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво