Kakve su šanse za članstvo Kosova u Interpolu?

Kosovo verovatno neće dobiti zeleno svetlo za članstvo u Interpolu narednog meseca na Generalnoj skupštini ove organizacije u Čileu, piše "Zeri".

Stručnjaci za bezbednost kažu da kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova ne lobira dovoljno da Kosovo postane član Interpola.

Prema oceni stručnjaka za bezbednost na Kosovu, Srbija nastavlja stalnu borbu protiv Kosova na ovom polju.

Uz podsećanje da je Kosovo podnelo zahtev za članstvo u Interpol januara ove godine, stručnjaci za bezbednost smatraju da Ministarstvo spoljnih poslova nije ispunilo uslove za članstvo i da će nova prijava za članstvo biti naredni propust.

Hadž Šalja, koji je bio predsedavajući Odbora za unutrašnju politiku i bezbednost, smatra da bi Kosovo moglo doživeti neuspeh, iako Ministarstvo spoljnjih poslova i dalje lobira.

Prema Zeriju, srpska država nastavlja sa lobiranjem da Kosovo ne uspe u nameri da postane član Interpola.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво