Vučić: Postoji samo jedna istina, a Hrvati nek "neguju" svoju

Naši kadeti i pitomci i u Mathauzen idu u našim uniformama, i nikome nisu smetali, ali, smetaju u Jasenovcu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić povodom komentara iz Hrvatske posle zabrane ulaska delegacije Vojne akademije.

Aleksandar Vučić je potvrdio da je policijska stanica u Novskoj bila mnogo ranije obaveštena o poseti delegacije Vojske Srbije, ali je rekao da ne želi da detaljnije ulazi u komentare hrvatskog vrha koji su usledili.

"Naši dečaci, pitomci i kadeti u Mauthauzen idu u našim uniformama, i nikome nisu smetali u Mauthauzenu. Vidim da smetaju u Jasenovcu. Ali znate ta deca su rekla ‘mi ćemo ostaviti uniforme, ići ćemo u civilu svi samo da odamo počast jasenovačkim žrtvama‘. Oni su rekli ‘vi danas nećete ući‘. Dalje neću da ulazim u to", rekao je Vučić novinarima u Titelu posle vojne vežbe.

Ne vidi, kaže, da je u uniformi srpskog vojnika bilo uvrede:

"Nije to bila ustaška uniforma, koja je tamo pravila zločine, ali, zaboravite, neka oni rade svoj posao i imaju svoje istine, a mi ćemo da govorimo o jednoj, jedinoj istini".

Jučerašnji odgovor bio je najbolji koji je mogići dati, napomenuo je Vučić.

"Ne mislim da je daleko dan kada će nam neko govoriti - pitanje je da li je neko u Jasenovcu uopšte stradao", napomenuo je predsednik.

Zato se, kaže, sa Miloradom Dodikom dogovorio da izgrade memorijalni centar u Donjoj Gradini.

Govoreći o hrvatskoj vojsci, Vučić je rekao da Srbija nema ništa protiv da imaju snažnu vojsku.

"Hrvatska ima izuzetno jaku armiju, imaju ljude koji su profesionalci i koji odlično rade svoj posao i na ozbiljan način planiraju modernizavciju hrvatske vojske. Ona ima i slabih tačaka, ali je izuzetno snažna armija, proporcionalno broju svojih stanovnika i za respekt. Mi im na tome čestitamo", rekao je Vučić.

"Narod sve vidi"

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje kako komentariše izjave lidera SZS-a o stanju njegovog zdravlja, rekao da mu rečenice možda jesu nepovezane, ali da su mu zato "dela povezana" i da to najbolje govori o nečijoj sposobnosti.

"Iz njihovog ugla je možda to tako, da su moje rečenice nepovezane. Nisam govornik kalibra Đilasa, Obradovića, Jeremića, ali ja nisam ukrao 619 miliona evra, ne plaća me nijedna ambasada kao što neke od njih plaća i to ne kriju", rekao je Vučić novinarima posle vojne vežbe "Begej 2019".

Kako kaže, možda je zbog toga "lud, bolestan", rečenice mu "svakako nisu povezane kao njihove", ali veruje da dela jesu.

"I mostovi kojih ćemo izgraditi desetostruko više, i putevi i pruge, povećanje plata, koje će uskoro biti više za 60 odsto nego pre samo pet godina, i penzije. A, njima sada smeta i kad se povećavaju plate i penzije, a ja mislim da to mnogo više i mnogo objektivnije govori o nečijoj sposobnosti", rekao je Vučić. 

Na pitanje novinara o autorskom tekstu Dragana Đilasa, Vučić je rekao da "to nije ni čitao".

Upitan da prokomentariše to što je tokom sinoćnjeg protesta "1 od 5 miliona" ulaz u RTS ofarban u ružičasto, Vučić kaže da je stvorena atmosfera kao da ne sme ni da se kaže šta je neko uradio protiv imovine koja nije njegova.

Odgovarajući na pitanje da li će pozvati OEBS da prati izbore kao što to traže pojedini predstavnici opozicije, Vučić je rekao da je Srbija već pozvala OEBS da prate izbore i dešavanja šest meseci do izbora.  

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво